Programul IPS Teodosie la sfârșit de săptămână

Vineri, 22 septembrie, de la ora 21.15, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sf. Maslu la mănăstirea „Sfinţii Nicolae şi Bretanion” de lângă localitatea constănţeană 23 August, urmată de Sfânta Liturghie.
 
Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba parastasului la mănăstirea Dervent, la împlinirea unui an de la mutarea la Domnul a cântărețului de muzică populară Aurelian Preda.
 
Duminică, 24 septembrie, de la ora 7.30, IPS Teodosie va oficia slujba de Sfințire Mare a bisericii „Înălțarea Domnului” din cadrul mănăstirii Stejarul, urmată de Sfânta Liturghie arhierească. La sfințire, biserica va primi și hramul Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Mănăstirea se află în apropierea localității constănțene Saraiu.
Așezământul monahal a fost înfiinţat pe 1 martie 2004, în jurul bisericii fostului sat Stejaru, după ce timp de 35 de ani biserica a fost părăsită din cauza depopulării satului. Biserica „Înălţarea Domnului” a fost începută în anul 1934, finalizată în anul 1943 şi sfinţită pe 11 iunie 1943 de către Episcopul Locotenent Eugen Laiu.
În perioada 2006-2009 a fost construit un corp de chilii, iar din 2008 până în 2010 a avut loc renovarea bisericii când, de praznicul Înălţării Domnului, a fost oficiată slujba de Sfințire Mică a bisericii. Între anii 2012-2015, biserica a fost pictată în tehnica fresco.
 
Tot duminică, de la ora 18.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Filofteia” din Constanța (Șoseaua Mangaliei, nr. 80 A, Cartierul Km. 4, zona Dorally).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: