Intrarea în biserică a Maicii Domnului

Pe data de 21 noiembrie Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea în biserică a Maicii Domnului.
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Capidava, cu prilejul hramului paraclisului.
Duminică, 19 noiembrie, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia (com. Cogealac), așezământ monahal ce are hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”. Credincioșii vor putea cinsti moaștele sfinților: Pantelimon, Ap. Andrei, Zotic, Atal, Camasie și Filip, aduse de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Vă reamintim că mănăstirea Colilia, în prag de iarnă, a rămas fără generatoarele de curent electric, furate în cursul lunii octombrie. Gerul din inimile răufăcătorilor le-a lăsat pe maici în frig și întuneric, însă căldura sufletească a oamenilor cu dragoste de Dumnezeu și de semeni a biruit. În urma apelului umanitar, oameni de bine le-au ajutat pe maici și, acum, la mănăstire, sunt patru generatoare și un sistem de supraveghere video.
Maica Rafaela, stareța mănăstirii, mulțumește din suflet colegilor jurnaliști și credincioșilor pentru mobilizarea și ajutorul acordat, și Poliției locale Cogealac, care se implică pentru recuperarea prejudiciului. Totodată obștea mănăstirii pomenește neîncetat la Sfântul Altar pe toți cei care și-au oferit sprijinul.
Marți, 21 noiembrie, în ziua praznicului, de la ora 8.30, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Constanța (str. Dinu Lipatti, nr. 2, cartier Compozitorilor).
Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului amintește de momentul aducerii Fecioarei Maria la Templul din Ierusalim, când avea 3 ani, de către părinții ei, drepţii Ioachim şi Ana, împlinindu-și astfel făgăduința de a închina pruncul unei vieți sfinte în Dumnezeu. Fecioara Maria a fost întâmpinată de către Arhiereul Zaharia, cel care a condus-o în cel mai sfânt loc al Templului, Sfânta Sfintelor. Fecioara Maria a viețuit la Templul din Ierusalim timp de 12 ani, până la logodna cu Dreptul Iosif.
Sărbătoarea este atestată documentar din secolul VI, fiind inițial hramul bisericii ridicate de împăratul Iustinian la Ierusalim, lângă ruinele Templului. Ea s-a generalizat în Apus în secolul XIV.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: