Preotul constănțean Dumitru Bujor s-a mutat către Domnul

Părintele Dumitru Bujor a fost depus în această dimineață la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Constanța (Al. Capidava nr. 7). Mâine, duminică, 3 decembrie, începând cu ora 13.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba înmormântării la aceeași biserică.

Preotul Dumitru Bujor s-a născut în data de 11 martie 1953, în comuna Gârceni, judeţul Vaslui, fiind al nouălea copil al părinţilor Constantin şi Aristina Bujor. În anul 1968, după absolvirea studiilor gimnaziale, a rămas orfan de mamă și s-a mutat în județul Constanța. După încheierea serviciului militar, din anul 1977, în paralel cu munca, viitorul preot și-a finalizat cursurile liceale la Colegiul național „Mihai Eminescu”, urmate de implicarea sa în viața Bisericii. Astfel, între anii 1989-1993, Dumitru Bujor a fost cântăreț bisericesc la parohia „Adormirea Maicii Domnului I” din Constanța.

În anul 1993 a fost hirotonit preot de către fostul arhiepiscop Lucian al Tomisului. Până în anul 1995 a fost preot paroh la parohia Gârlița (jud. Constanța) și profesor de Religie la școala din localitate. Din motive medicale, în anul 1995 părintele Dumitru Bujor s-a pensionat.

Era căsătorit din anul 1986 și are doi copii, un băiat și o fată.

Dumnezeu să-l odihnească!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: