Sărbătoarea Sfântului Spiridon. Lansare de carte

Pe 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.

Luni, 11 decembrie, ora 16.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II (str. Cutezători, nr. 14), lăcaș de cult care-și va serba ocrotitorul.

Tot luni, ora 18.30, în sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului, în prezența IPS Teodosie, va avea loc lansarea cărții „Nașterea Domnului – Crăciunul și Botezul Domnului – Boboteaza”, semnate de către pr. prof. univ. dr. Emilian Cornițescu. Volumul abordează tematica sărbătorilor Crăciunului, explicând semnificația lor religioasă prin lumina mărturiilor filologico-biblice, raportate la tradiția și spiritualitatea poporului român. Lucrarea va fi prezentată de către pr. prof. dr. Mihail Milea. În încheiere, IPS Teodosie va rosti un cuvânt de învățătură despre sărbătorile Crăciunului la români.

Marți, 12 decembrie, ora 8.30, Întâistătătorul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Viața Sfântului Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni

Acesta trăit în secolele III-IV și a fost un simplu păstor din insula Ciprului, a fost căsătorit şi a avut o fiică, Irina. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei, din Cipru.

Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325, unde a mărturisit dreapta credinţă în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie.

Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, deoarece avea darul tămăduirii prin rugăciune. S-a mutat la Domnul în anul 347, iar moaştele sale se află în insula Corfu, din Grecia.

Fiind în Postul Crăciunului, Biserica Ortodoxă a rânduit dezlegare la pește.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: