Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor“, Constanţa

 

 

Parohia „Duminica Tuturor
Sfinţilor“, Constanţa
A. ISTORICUL BISERICII PAROHIALE
[ISTORIA ZIDIRII EI]
Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor“ din municipiul Constanţa a luat fiinţă în cadrul Parohiei „Sf. Apostol Andrei“ – Constanţa, la iniţiativa preotului Averche Simion. Biserica a fost construită în Cartierul „I.C. Brătianu“, pe un teren în suprafaţă de 750 m.p., concesionat pe termen nelimitat, de către Primăria Municipiului Constanţa.

Arhitectura bisericii concepută de arhitectul Dinu Marius, din Constanţa are un plan în formă de cruce, iar proiectul de rezistenţă a fost executat de domnul inginer Ionescu Dumitrel prin Societatea „APROCON NOUSTIL“ – Constanţa.

[ARHITECTURA. PLAN, DIMENSIUNI, MATERIALE DE CONSTRUCŢII] Biserica are o lungime de 28m, lăţime în naos de 8m, în pronaos 10 m, iar înălţimea turlei până la acoperiş 20 m. Ca material de construcţie a fost folosită cărămida clasică, pe grinzi şi stâlpi de rezistenţă din fier beton şi beton. Constructorul bisericii a fost S.C.I.M. – GENERAL S.A. Constanţa, iar lucrările au a durat 7 ani (1999-2005). Catapeteasma şi mobilierul bisericii au fost executate din stejar de către Societatea „MOBISTRANA“, Pogoanele, jud. Buzău. În anul 2005, începând cu data de 1 ianuarie, ia fiinţă Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor“-Constanţa, prin separarea de parohia „Sf. Ap. Andrei“- Constanţa, fiind arondată la Protoieria I Constanţa. În cea mai mare parte, fondurile necesare pentru ridicarea bisericii au fost suportate de către enoriaşii parohiei. Biserica a fost târnosită la 22 octombrie 2006, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, fiind prezenţi numeroşi credincioşi.

[ANEXE] În prezent se află în construcţie o clopotniţă cu anexe
[PICTURA] [OBIECTE VECHI DE CULT, MANUSCRISE ŞI CĂRŢI VECHI] Biserica fiind nouă, nu are pictură şi nici obiecte de valoare patrimonială.

[ŞIRUL PREOŢILOR] Primii preoţi care au slujit în această parohie au fost: Pr. Averche Simion şi Pr. Cezar Constantin, pensionat medical între timp, iar în prezent, pe lângă Pr. paroh Averche Simion, Pr. Dumbravă Iulian şi Pr. Maxim Valeriu.

B. CIMITIRUL
Parohia nu deţine cimitir.

C. ACTIVITĂŢI CULTURALE ŞI FILANTROPICE ÎN TRECUT
[ACTIVITATE CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ] Nu este cazul.

D. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI.
[ACTIVITAŢI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE,
CATEHETICE ş.a.] Nu este cazul.

E. DATE DE CONTACT PAROHIE
[HRAM] „Duminica Tuturor Sfnţilor“;
[ADRESA] Str. Răzvan Vodă, Constanţa;
[OFICIU PAROHIAL] Nu are telefon şi nici site oficial.

Preot paroh:
GEORGESCU VIOREL
Data naşterii: 15.04.1974
Studii: Masterat în Teologie
Hirotonit preot: 16.04.2003
Rang: Iconom stavrofor
Telefon: 0769280474

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: