PAROHIA ORTODOXĂ NĂVODARI V, MAMAIA NORD

 

 

PAROHIA ORTODOXĂ NĂVODARI V, MAMAIA NORD

În anul 2014 cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie,Arhiepiscopul Tomisului s-a luat iniţiativa de a se ridica o nouă biserică ortodoxă în Năvodari –„oraşul unde soarele sărută Marea“. Pentru realizarea acestui nou proiect, a fost desemnat Pr. David Marian, care a fost promovat – pentru activitate şi merite deosebite – din postul de paroh al Parohiei Nuntaşi în postul de preot paroh al parohiei nou-înfiinţate. Mai întâi de toate s-a solicitat Primăriei Oraşului Năvodari un teren potrivit pentru a se ridica un nou lăcaş de cult. Astfel s-a concesionat cu titlu gratuit, în noul cartier turistic, un teren cu suprafaţa de 937 mp.

S-au demarat lucrările pentru a se ridica un paraclis unde să se poată oficia slujbele religioase până la ridicarea bisericii parohiale. Paraclisul poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului“ şi este ctitoria Pr. David Marian şi a familiei sale, având o suprafaţă construită de 90 mp şi este dotată cu toate utilităţile. Este o construcţie pe structură de lemn ignifugat, izolat pe exterior cu polistiren extrudat, iar pe interior este împodobită cu icoane executate pe material poliplan (material PVC). De asemenea, s-au demarat lucrări de executare a proiectului pentru biserica mare, care va purta acelaşi hram, lucrările urmând a se începe cât mai repede posibil.

Preot paroh:DAVID MARIAN
Data naşterii: 16.08.1976
Studii: Masterat în Teologie
Hirotonit preot: 28.07.2001
Rang: Iconom stavrofor
Telefon: 0765623704

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: