Activități dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire

Luni, 12 februarie 2018, o dată cu începutul semestrului al II-lea al învățământului preuniversitar, demarează a doua parte a proiectului școlar-educațional „România în sărbătoare”. Activitățile, desfășurate sub titlul „România – 100 de ani”, sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și vor cuprinde:

  1. Dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali.
  2. Concursuri:

–   Concurs de fotografie „România mea frumoasă”;

–   Concurs de desene „Primul Război Mondial și Marea Unire de la Alba Iulia”;

–   Concurs de eseuri „Marea Unire. De la contribuția dobrogenilor la idealul național”.

  1. Excursie la Alba Iulia în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”.

Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul       Cultural-Educațional, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House”.

Pentru mai multe detalii despre zilele în care vor fi dezbateri și prezentări tematice în școli, dar și despre condițiile pentru  participarea la concursuri, puteți vizita pagina de Facebook a proiectului: România în sărbătoare (https://www.facebook.com/Rom%C3%A2nia-%C3%AEn-s%C4%83rb%C4%83toare-468562610019287/).

Prima etapă a proiectului a fost finalizată pe 24 ianuarie 2018 și a fost dedicată împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, în urma Războiului de Independență.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: