Tabără de jurnalism la Mânăstirea Dervent

Duminică, 2 septembrie, la Mânăstirea Dervent se va încheia cea de-a doua ediție a Taberei „Jurnalism la Dervent”. Timp de o săptămână, Mânăstirea Dervent a fost redacție pentru 10 studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și studenți din cadrul programului de master Comunicare și comuniune eclesială în spațiul ortodox al Facultății de Teologie Justinian Patriarhul  din București.

Ghidul viitorilor jurnaliști a fost părintele arhimandrit Andrei Tudor, stareț al Mânăstirii Dervent, care i-a călăuzit prin diferite locuri ale Dobrogei, pline de istorie și încărcătură spirituală: Cetatea Sacidava, Mânăstirea Capidava, Mânăstirea Colilia, Mânăstirea Stejaru, Mânăstirea Sfântul Ioan Casian, Schitul Sfântul Dionisie Exiguul și Sfântul Efrem cel Nou, Mânăstirea Lipnița, Păcuiul lui Soare și alte obiective.

Articolele sunt postate pe site-ul Jurnalism la Dervent (www.jurnalismladervent.wordpress.com), iar reportajele video vor fi difuzate în cadrul emisiunii online Lumina Cuvântului (www.youtube.com/lumina.cuvantului). Tabăra se va încheia prin participarea studenților și profesorilor la slujba Sfintei Liturghii săvârșită la Mânăstirea Dervent.

„De ce Dervent 2018? De ce după Dervent 2017? Poate pentru că jurnalism la Dervent înseamnă mai mult decât jurnalism. Poate pentru că jurnalismul înseamnă să îi descoperi pe ceilalți și să te descoperi pe tine prin ei. Poate pentru că jurnalismul fără suflet nu este jurnalism și unde puteam găsi însuflețirea mai bine decât aici? Poate pentru că putea să fie în orice altă parte a țării, dar nu putea decât să fie aici.” – scrie Mihai Coman, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pe site-ul Jurnalism la Dervent.

Atât studenții cât și profesorii au fost felicitați de către IPS Teodosie pentru munca lor de documentare și scriere și au primit binecuvântare.

Tabăra este organizată de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării,  prin decanul Mihai Coman și colegii săi: Oscar Stănciulescu, Cristina Coman și Ana Maria Neagu din cadrul aceleiași facultăți.

 

Biroul de Comunicare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: