Lansare de carte „Părinții mei duhovnicești, mărturii și trăiri”

Luni, 15 octombrie, de la ora 17.00, în Sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța va fi lansat volumul „Părinții mei duhovnicești, mărturii și trăiri”, Editura Doxologia, scris de către ierodiaconul Iustinian Stoica, viețuitor în Muntele Athos. La eveniment va participa IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Volumul face referire la doi dintre cei mai cunoscuți duhovnici contemporani, părintele Arsenie Papacioc și părintele Petroniu Tănase.
„Prima parte a cărții este dedicată părintelui Arsenie Papacioc, cel căruia părintele Iustinian i-a fost fiu duhovnicesc vreme de 55 de ani. Deoarece despre părintele Arsenie s-a scris și s-a vorbit mult, autorul a așternut în scris doar ce a învățat și a cunoscut personal din viața marelui duhovnic, conturând mai ales portretul de om al rugăciunii și al jertfei.
A doua parte a cărții, mult mai densă și mai extinsă, este dedicată părintelui Petroniu Tănase, cel alături de care părintele Iustinian a viețuit mai bine de 38 de ani, dintre care aproape 30 la Prodromu. Cunoscând toate eforturile depuse de părintele Petroniu pentru revigorarea vieții duhovnicești și restaurarea schitului, autorul a socotit de cuviință să aștearnă în scris râvna și strădaniile acestui tainic părinte.” (sursa: Editura Doxologia)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: