Călin Gavrilaș vrea întoarcerea buldozerelor comuniste?

Urmare a apariției în publicația Adevărul a articolului intitulat „Oraşul în care s-au construit cinci biserici în ultimii 20 de ani şi nicio grădiniţă pentru că „nu este spaţiu“. Copiii, condamnaţi să meargă în ture la cursuri” Arhiepiscopia Tomisului își exprimă surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care autorul articolului a înțeles să abordeze o problemă reală a comunității.

Procedând ca în vremurile comuniste ale luptei de clasă, probabil din dorința de răzbunare pentru fostul loc de muncă (Călin Gavrilaș a fost purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopie Tomisului în perioada 2012-2015 ), autorul insinuează că Biserica este vinovatul moral pentru care problema lipsei de spațiu pentru grădinițe din Năvodari nu este rezolvată.

Reamintim celor interesați că, înainte de 1989, orașul Năvodari a avut doar un loc neterminat de rugăciune pentru ortodocși, pe care comuniștii au încercat să-l dărâme, așa cum a relatat chiar publicația Adevărul (link la https://adevarul.ro/locale/constanta/o-poveste-despre-dumnezeu-comunisti-reusit-credinciosii-apere-biserica-navodari-buldozerele-trimise-ceausescu-doboare-1_559eb1aef5eaafab2c68ca5d/index.html).

După 1989, majoritatea covârșitoare a celor peste 32.000 de locuitori a simțit nevoia să-și exercite liberă și nestingherită libertatea religioasă, solicitând Arhiepiscopiei înființarea unor parohii corespunzătoare, cu sprijinul legal al autorităților, fapt care nu poate constitui motiv de vinovăție publică a Bisericii,  pe schema „Vrem spitale, nu catedrale”.

Dezaprobând ura socială pe care autorul textului o seamănă în spațiul public,  Arhiepiscopia Tomisului se întreabă, retoric, dacă nu cumva autorul își dorește reîntoarcerea buldozerelor. Indiferent de răspuns, acum înțelegem mai bine care erau proiectele despre care Călin Gavrilaș a vorbit în momentul demisiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: