Start „România în sărbătoare”, ediția a II-a

Vineri, 2 noiembrie 2018, de la ora 12.00, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, demarează ediția a II-a a proiectului școlar-educațional „România în sărbătoare” la Școala gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” din Constanța.
Proiectul se va derula pe parcursul întregului an școlar, în două etape. Astfel, în primul semestru vor avea loc activități dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă și a 100 de ani de la declarațiile de unire din Chișinău, Cernăuți, Alba Iulia (1918), iar în al doilea semestru vor fi desfășurate acțiuni consacrate satului românesc.
Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde:
1. Dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali;
2. Concursuri:
Concurs de fotografie: „Surprinde Dobrogea! Oameni, locuri, peisaje”;
Concurs de eseuri: „Făuritori ai Marii Uniri din 1918”;
Concurs de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES): „România – Patria mea”;
3. Excursii la principalele obiective culturale din Dobrogea, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.
Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Patrimoniu, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House” Constanța, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă și a 100 de ani de la crearea României Mari, dar și în contextul declarării, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a anului 2019, drept An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: