Trei ierarhi la hramul bisericii „Sf. Haralambie”. Donare de sânge

Sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va face o vizită pastoral-misionară în localitatea Eforie Sud și va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Schimbarea la Față”.
 
Trei ierarhi la hramul bisericii „Sf. Haralambie” din Constanța
 
Pe data de 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, prilej cu care biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își cinstește ocrotitorul. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti fragmente din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul și ale Sfântului și Dreptului Simeon.
Programul evenimentului este următorul:
– vineri, 8 februarie, ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” vor fi aduse moaștele Sf. Ioan Botezătorul, de la mănăstirea Filoteu (Muntele Athos, Grecia). Sfintele odoare vor rămâne la biserică până luni, 11 februarie;
– duminică, 10 februarie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea oaspeți pe PS Tihon, episcop de Tiveriopol (Biserica Ortodoxă Bulgară), și PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud (B.O.R.).
Ierarhii vor fi întâmpinați la ora 8.30, de către preoții și credincioșii parohiei „Sf. Haralambie”, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi se va merge în procesiune până la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie.
 
Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie
Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului.
Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.
 
Donare de sânge la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța
 
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, organizează duminică, 10 februarie 2019, o nouă acțiune de donare de sânge. Aceasta va avea loc la așezământul parohiei, între orele 8.30 și 13.30.
Sunt așteptați toți cei care vor să-și ajute semenii și îndeplinesc următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, stare de sănătate bună, să nu consume grăsimi în exces sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să aibă la ei cartea/buletinul de identitate. Este indicat să nu fumeze înainte și după donare și să servească un mic dejun ușor și să bea minim 500 ml apă înainte. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice, care ar contraindica donarea de sânge.
Acțiunile anterioare desfășurate la parohia „Sf. Vasile cel Mare” au avut loc pe 22 iulie 2018, respectiv 21 octombrie 2018.
Biserica „Sf. Vasile cel Mare” este situată în Constanța, pe strada Ion Neculce nr. 2 G, zona Inel 2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: