Filantropie de 3.389.299 lei pentru 26.642 persoane, în anul 2018

Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului informează pe toți cei interesați că anul trecut, în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, activitățile sociale au totalizat un buget de 3.389.299 lei, de care au beneficiat 26.642 persoane, după cum urmează:
– la nivel de Centru Eparhial a existat un buget de 2 034 862 lei, cu 6 servicii sociale și cu 1328 de beneficiari;
– la nivel de parohie activitățile filantropice au totalizat 1 354 437 lei, cu 16 servicii sociale, din care:
* 441 146 lei ajutoare financiare pentru 6084 beneficiari și
* 913 291 lei ajutoare materiale pentru 25 314 persoane (alimente, îmbrăcăminte, rechizite, produse igienico-sanitare și alte bunuri).

Tot anul trecut au fost realizate 5 colecte și campanii pentru cazuri medicale/situații extreme, la care se adaugă colecta anuală de grâu pentru susținerea cu pâine a cantinelor sociale (49 tone colectate).
Pe perioada verii Arhiepiscopia Tomisului a susținut tabere sociale pentru 118 de copii și tineri proveniți de la servicii sociale ale parohiilor sau din sistemul de protecție socială.
În colaborare cu Liceul Teoretic „Traian” a fost realizată o școală de vară pentru elevi din mediul rural cu rezultate bune la învățătură.
În luna martie 2018 s-a încheiat un protocol cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, din care a rezultat 16 acțiuni de colectă (2/lună) cu 600 de unități recoltate – 5% din toată colecta anuală a CRTSC.

Printre proiectele de viitor, Arhiepiscopia Tomisului are în vedere:
– Finalizarea lucrărilor de la Așezământul „Sf. Ev. Luca” din cartierul social „Henry Coandă” și amenajarea spațiilor.
– Înființarea unui cabinet medical de stomatologie dentară pentru cazuri sociale la parohia Sf. Ioan Botezătorul – Protoieria 2 Constanța;
– Intensificarea acțiunilor de promovare a donării de sânge și majorarea procentului de contribuție de la 5% la 7-8%;

Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Social-Misionar, coordonat de Pr. Vasile Rusnac, aduce mulțumiri tuturor celor care, prin implicare financiară sau materială, au dăruit aproapelui din dragoste de Dumnezeu și aproapele.

Biroul de Comunicare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: