Arhiepiscopia Tomisului poate contesta executarea și datoria parohiei Bugeac

Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, întrunită azi în ședință, urmare a situației apărute la parohia Bugeac, comunică următoarele:
Arhiepiscopia Tomisului a luat cunoștința cu surprindere și cu îngrijorare de promovarea unei acțiuni de executare asupra unui bun sacru, anume biserica (lăcașul de cult) parohiei Bugeac, complet ilegale și fără respectarea Statului BOR și Legea Cultelor.
Arhiepiscopia Tomisului a luat legătura cu executorul judecătoresc și și-a expus punctul de vedere asupra legalității executării, urmând ca, în funcția de răspunsul acestuia, să demareze acțiune în instanță.
Dacă va fi necesar, în perioada imediat următoare, Arhiepiscopia va demara acțiuni atât în ce privește contestarea executării, cât și asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de construcții, reprezentată de executorul judecătoresc. Reiterăm faptul că, în conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile.
Consideram că a fost o acțiune pripită a unui executor judecătoresc lipsit de experiența judiciară în ceea ce privește Legea Cultelor și Statutul BOR.

Biroul de Comunicare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: