Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga.
Pe data de 31 martie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 3-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci. Această duminică a fost atestată documentar la Constantinopol, în secolul al VIII-lea.
Duminica Sfintei Cruci, așezată de către Biserică la mijlocul Postului Mare, are rolul de a ne întări duhovnicește în lupta cu propriile patimi, avându-l ca exemplu pe Iisus Hristos care, nevinovat fiind, a pătimit pe Cruce. Așezarea în mijlocul Postului simbolizează pomul vieții din mijlocul raiului, căci, pentru creștini, Crucea este dătătoare de Viață duhovnicească.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 8.45, iar de la ora 19.00, o slujbă de tundere în monahism.

Biroul de Comunicare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: