A III-a ediție a Școlii de vară la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța

Încă din prima zi a lui august și până pe 1 septembrie, la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța (zona Inel II, str. Ion Neculce, nr. 2 G) se derulează, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, activitățile Școlii de vară „Acasă la Sfântul Vasile”.
La școala de vară, cei peste 150 de copii participă la activităţi educative şi recreative menite să-i ajute să-şi dezvolte abilităţi practice, comunicaţionale şi de socializare. Concret, învață să picteze, să danseze, reguli de circulație, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de prim-ajutor și excursii în Constanța și Tulcea. Coordonatorul proiectului este pr. Jean Ion, slujitor la această parohie.
Joi, 22 august, de la ora 8.30, copiii sunt așteptați să participe la Sfânta Liturghie oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Toți copiii vor fi împărtășiți de către ierarhul nostru. Totodată, la finalul Sfintei Liturghii va avea loc sfințirea Așezământului „Vasiliada”, al parohiei.
Așezământul a fost ridicat în perioada 2011-2018 pentru sprijinirea elevilor de la sate, care vor să studieze în Constanța și nu au posibilități materiale. Peste 250 de tineri din țară și de peste hotare (Basarabia și Ucraina) s-au bucurat de cazare gratuită pe perioada sezonului estival.
Așezământul cuprinde nouă camere dotate cu mobilier, baie proprie, precum și o sală de mese și bucătărie. A fost construit prin donațiile credincioșilor, sub coordonarea pr. paroh Pârlica Tache și a celorlalți preoți slujitori.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: