Sfințirea bisericii din Ovidiu

Duminică, 6 octombrie, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Ovidiu (str. Națională, nr 116, lângă Primărie). Credincioșii se vor putea închina în Sfântul Altar, precum și la moaștele Sfinților Nectarie, Pantelimon, Epictet și Astion, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Slujba de sfințire a temeliei așezământului de cult a avut loc în data de 3 mai 1998 și a fost oficiată de către Arhiepiscopul Lucian Florea, al Tomisului, iar cea de sfințire mare în 28 octombrie 2001, oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Duminică va fi oficiată o nouă slujbă de sfințire, de această dată a picturii și a altor lucrări ce s-au realizat la biserică.

Lucrările de pictură au fost executate între anii 2006-2016, cu sprijinul credincioșilor din orașul Ovidiu, al Secretariatului de Stat pentru Culte și al administrației locale. În anul 2018, biserica a fost împodobită cu vitralii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: