Proiectul școlar județean „Aleg să fiu responsabil!”

Joi, 28 noiembrie 2019, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Catehetic-Educațional și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, demarează proiectul școlar județean „Aleg să fiu responsabil!”, proiect realizat cu prilejul declarării anului 2020 – „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.
Proiectul se va desfășura în școli și licee din județul Constanța, în două etape, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Astfel, în primul semestru vor avea loc activități specifice sub egida „Educația tinerilor prin responsabilitate și relaționare”, iar în al doilea semestru vor avea loc activități sub titlul „Filantropia creștină – bucuria de a dărui”.
Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde:
Dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali:
Liceul Teoretic „Callatis”, Mangalia;
Liceul Teoretic „George Călinescu”, Constanța;
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța;
Liceul Teoretic „Carmen Sylva”, Eforie;
Liceul Cobadin.
Concursuri:
Concurs de eseuri: „Adolescența prin responsabilitate și relaționare”;
Concurs de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES): „Omul și natura”.
Termenul de predare a materialelor participante la concursuri este 11 ianuarie 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 16 ianuarie 2020. Premiile constau în sume de bani, oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează:
Locul I – 200 lei;
Locul II – 150 lei;
Locul III – 100 lei.
Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în edițiile print și on-line ale revistei „Tomisul Ortodox”, publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.
Desenele pot fi realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, inclusiv colaj. Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la prof. Daniela Stan, Inspector de Specialitate și coordonator al proiectului.
Lucrările vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de e-mail și telefon, școala de proveniență și clasa.
Eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasa, profesor coordonator – adresa de e-mail și telefon), la adresa ion_druche@yahoo.com. Cerințe eseu: scris cu Times New Roman, caracter de 12, spațiu 1,5, 2-3 pagini A4. Juriul este format din organizatorii proiectului.
Activitățile propuse pentru al doilea semestru vor cuprinde:
Dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali:
Liceul Teoretic „Traian”, Constanța;
Colegiul Național „Constantin Brătescu”, Constanța;
Liceul Teoretic „Decebal”, Constanța;
Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, Constanța;
Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, Constanța.
Concursuri:
Concurs de eseuri: „Filantropia creștină, de la necesitate la bucurie”;
Concurs de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES): „Bucuria de a dărui”.
Termenul de predare a materialelor este 9 mai 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 25 mai 2020. Premiile constau în sume de bani, oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează:
Locul I – 200 lei;
Locul II – 150 lei;
Locul III – 100 lei.
Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în edițiile print și on-line a revistei „Tomisul Ortodox”, publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.
Desenele pot fi realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, mai puțin colaj.
Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la Inspector de Specialitate, prof. Daniela Stan, coordonator al proiectului.
Lucrările vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de mail și telefon, școala de proveniență și clasa.
Eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasa, profesor coordonator – adresa de mail și telefon), la adresa ion_druche@yahoo.com. Cerințe eseu: scris cu Times New Roman, caracter de 12, spațiu 1,5, 2-3 pagini A4. Juriul este format din organizatorii proiectului.
Pentru mai multe detalii despre zilele în care vor fi dezbateri și prezentări tematice în școli și licee, dar și despre cerințele pentru  participarea la concursuri, puteți vizita pagina de facebook a proiectului: Aleg să fiu responsabil – proiect școlar.
Organizatorii proiectului sunt:
Inspector prof. Daniela Stan, ISJ Constanța;
Pr. consilier George Daniel Petrov, Departamentul Catehetic-Educațional, Arhiepiscopia Tomisului;
Prof. Gabriel Mitroi, Colegiul Tehnic Energetic Constanța;
Ionuț Druche, Inspector Culte, Arhiepiscopia Tomisului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: