Proiect școlar județean.

Joi, 27 februarie 2020, la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța, va demara a doua parte a proiectului școlar județean „Aleg să fiu responsabil!”. La eveniment vor participa Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prof. Sorin Mihai, Inspector școlar general și prof. Anca Dragomir, Inspector școlar general adjunct. Proiectul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Catehetic-Educațional și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu prilejul declarării anului 2020 – „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

Proiectul se desfășoară în școli și licee din județul Constanța, în două etape, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Cea de-a doua etapă a proiectului se va desfășura pe următoarele trei paliere: dezbateri în școli, în care va fi abordată tema „Educația tinerilor prin responsabilitate și relaționare”, activități practice în cadrul școlilor cu educație incluzivă, sub genericul „Filantropia creștină – bucuria de a dărui” și concursuri.

Școlile implicate în mod direct în partea a doua a proiectului sunt: Liceul Teoretic „Decebal” Constanța, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 Constanța, Colegiul Național Pedagigic „Constantin Brătescu” Constanța, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, C.S.E.I. „Delfinul” Constanța și C.S.E.I. „Maria Montesori” Constanța.

Temele celor două concursuri sunt:

–        concurs de eseuri: „Adolescența prin responsabilitate și relaționare”

–        concurs de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES): „Bucuria de a dărui”.

Termenul de predare a materialelor este 9 mai 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 25 mai 2020. Premiile constau în sume de bani, oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului. Desenele pot fi realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, mai puțin colaj. Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la Inspector de Specialitate, prof. Daniela Stan, coordonator al proiectului. Lucrările vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de mail și telefon, școala de proveniență și clasa. Eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasa, profesor coordonator – adresa de mail și telefon), la adresa ion_druche@yahoo.com. Cerințe eseu: scris cu Times New Roman, caracter de 12, spațiu 1,5, 2- 3 pagini A4. Juriul este format din organizatorii proiectului.

Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în edițiile print și on-line a revistei „Tomisul Ortodox”, publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.

Pentru mai multe detalii despre zilele în care vor fi dezbateri și prezentări tematice în școli și licee, dar și despre cerințele pentru participarea la concursuri, puteți vizita pagina de facebook a proiectului: „Aleg să fiu responsabil – proiect școlar”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: