Slujbă oficiată în afara catedralei

Duminică, 15 martie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a doua din Postul Mare și pune înaintea credincioșilor pilda de viață și de învățătură a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului.
Sfântul Grigorie Palama s-a născut în anul 1296, la Constantinopol, într-o familie nobilă şi evlavioasă. A intrat în legătură cu monahismul încă din adolescenţă, iar în anul 1326 a fost hirotonit preot. În jurul anului 1331, Sfântul Grigorie s-a stabilit în schitul Sfântul Sava de la Athos, unde a început să scrie şi să ţină predici. S-a mutat la Domnul în anul 1359 şi a fost proclamat sfânt prin sinodul convocat în anul 1368 de către patriarhul Filotei.
Duminică, de la ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie în exteriorul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmare a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: