Programul IPS Teodosie în a treia săptămână a Postului Mare

Joi, 19 martie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la parohia Eforie Sud II, cu hramul „Schimbarea la Față și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” (str. Republicii, nr. 3, lângă hotelul Flamingo). Astfel, cu câteva zile înainte de Buna-Vestire, sărbătorită pe 25 martie, credincioșii vor putea cinsti copia icoanei Maica Domnului Grabnic Ajutătoare, aflată în permanență în biserică.

Pe data de 22 martie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 3-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci. Această duminică a fost atestată documentar la Constantinopol, în secolul al VIII-lea.
Duminica Sfintei Cruci, așezată de către Biserică la mijlocul Postului Mare, are rolul de a ne întări duhovnicește în lupta cu propriile patimi, avându-l ca exemplu pe Iisus Hristos care, nevinovat fiind, a pătimit pe Cruce. Așezarea în mijlocul Postului simbolizează pomul vieții din mijlocul raiului, căci, pentru creștini, Crucea este dădătoare de Viață duhovnicească.
Cu acest prilej, de la ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie în exteriorul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: