IPS Teodosie îndeamnă credincioșii să doneze sânge

IPS Teodosie îndeamnă credincioșii să nu se teamă să meargă să doneze sânge pentru viața aproapelui, aflat în suferință.
„Vă chem la o misiune importantă pentru viața semenilor noștri. Iată, suntem frământați în aceste zile, frică și cutremur au căzut asupra noastră cum spune Psalmistul. Bolile ne amenință, dar să nu ne înspăimântăm peste măsură. Prudența nu trebuie să fie confundată cu frica (. . . ) Legea creștină rămâne aceeași în orice împrejurare. Să ne apropiem de semenii noștri cu prudență, dar și cu acțiuni de dragoste. Semenii noștri au nevoie să trăiască! Dăruind sânge semenilor noștri, întreținem viața lor, ne arătăm dragostea și arătăm și dragostea față de Dumnezeu.
Toți câți aveți posibilitatea și sunteți apți pentru donarea de sânge, să o faceți fără rezerve! Centrul de recoltare este dezinfectat, să mergeți cu încredere! Să dăruim ca să dobândim de la Dumnezeu răsplată. Este o mare bucurie dacă putem ajuta pe semenii noștri. Și ce bucurie poate fi mai mare decât a dărui semenilor viață din viața noastră, viața fiind cel mai prețios dar de la Dumnezeu?! ”
Mesajul Arhiepiscopului Tomisului vine in contextul în care, din cauza epidemiei de coronavirus și a declarării stării de urgență în România, numărul donatorilor de sânge în cadrul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta a scăzut dramatic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: