Jandarmeria nu obstrucționează Arhiepiscopia

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public conform cărora Jandarmeria Română ar bloca slujba de Bobotează precizăm:
Arhiepiscopia Tomisului mulțumește în mod deosebit Jandarmeriei Române și celorlalte autorități care au dat dovadă de înțelepciune și tact în organizarea și desfășurarea evenimentelor religioase din Arhiepiscopie până acum.
Ne manifestăm încrederea și bucuria că jandarmii și ceilalți reprezentanți au făcut tot ce a fost posibil spre binele societății, spre liniștea și sănătatea publică.
În tot acest timp, între Arhiepiscopie și Jandarmerie nu a existat nici un moment de tensiune, neînțelegere sau conflict.
Ca atare, Arhiepiscopia Tomisului neagă ferm orice informație cum că Jandarmeria Română și-ar propune boicotarea, interzicerea sau obstrucționarea slujbelor de Bobotează de la malul Mării Negre.
Dimpotrivă, Arhiepiscopia și Jandarmeria au stabilit deja ce este de făcut, astfel încât manifestările religioase să respecte atât normele canonice ale Bisericii cât și normele igienico-sanitare pentru sănătatea publică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: