Episcopia Europei de Nord | PS Macarie a efectuat mai multe vizite pastorale

Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat în perioada 31 martie – 6 aprilie 2017 o serie de vizite pastorale în Norvegia și Danemarca, informează Sorin Siplacan. În cadrul acestora, credincioșii din comunitățile românești au avut ocazia să aducă cinstire icoanelor Sfinților Nectarie de la Eghina și Dreptul Lazăr.

După vizita pastorală din Regatul Norvegiei, ierarhul a fost prezent la mănăstirea românească Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast unde a oficiat Sfânta Liturghie. De asemenea, Preasfinția Sa a fost prezent și la mai multe parohii românești din Aarhus, Ikast, Kolding-Fredericea și Copenhaga.

În cuvintul rostit, părintele episcop a evidențiat faptul că misiunea clericilor în spațiul scandinav se aseamănă cu cea a Cuviosului Zosima, care mergea prin pustie pentru a-i duce Sfânta Împărtășanie Cuvioasei Maria Egipteanca.

Împreună cu frații preoți purtăm, asemenea Cuviosului Zosima, neîncetat pe brațele noastre Potirul Euharistic, chemându-i pe toți pentru a-și potoli foamea și setea de Dumnezeu. Cutreierăm această pustie scandinavă așa cum a cutreierat-o odinioară Cuviosul Zosima, întâlnindu-i pe cei care fac roade vrednice de pocaință, a spus Preasfinția Sa.

La Haugesund și Bergen, Preasfințitul Părinte Macarie a sfințit câte o icoană pictată a Sfântului Efrem cel Nou, pe care le-a dăruit bisericilor parohiale.

Totodată, cu prilejul vizitelor pastorale, ierarhul a binecuvântat copiii nou născuți ai românilor din Bergen, Norvegia și Roskilde, Danemarca.

În această perioadă, episcopul din țările nordice a coordonat cercurile pastorale și a purtat dialoguri cu tinerii din filialele Centrului pentru Tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

%d bloggers like this: