Parohia „Aşezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului“, Constanţa

Parohia „Aşezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului“, Constanţa

ISTORICUL COMUNITĂŢII PAROHIALE

[TOPONIMIE, PREZENTAREA GENERALĂ A LOCALITĂŢII D.P.D.V. GEOGRAFIC, ISTORICO – DEMOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL, ECONOMIC]

Parohia este nou înfiinţată, fiind situată pe str. Merişor, nr. 13, Constanţa, într-un cartier de case.

 

ISTORICUL BISERICII PAROHIALE

[ISTORIA ZIDIRII EI] Înfiinţarea parohiei a avut loc în anul 2010, primind hramul „Aşezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului“. Clădirea este construită din schelet metalic, îmbrăcată cu lemn, tencuială cu material acrilic, pe o suprafaţă de 150 m.p., cuprinzând magazine, pangar şi veşmântar. Terenul noului locaş de cult a fost donat de către Dna Humaş Silvia, în amintirea părinţilor săi, Humaş Nicolae şi Humaş Maria.

[PICTURA] Pereţii bisericii au fost îmbrăcaţi cu icoane imprimate pe material flexibil (copertină). În anul 2013, luna iulie, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit sfinţirea mică a acestui locaş de cult. [OBIECTE VECHI DE CULT, CĂRŢI VECHI] Nu este cazul. [ŞIRUL PREOŢILOR] De la înfiinţare şi până în prezent, la parohie au slujit preoţii: Pr. Berechet Valentin, Pr. Olar Gheorghiţă, Pr. paroh Iconom Stavrofor Ilie Vasile – paroh şi Pr. Răduţ Magadan.

 CIMITIRUL

Parohia nu deţine cimitir parohial.

 

ACTIVITĂŢI CULTURALE ŞI FILANTROPICE ÎN TRECUT

[ACTIVITATE CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ] În perioada marilor sărbători, de Sfintele Paşti şi Crăciun, parohia organizează activităţi filantropice şi culturale, potrivite fiecărei perioade.

 

PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI

[ACTIVITăţI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE ş.a.] Periodic se fac cateheze cu tineretul, în special în zilele de vineri, după slujba Sfântului Maslu.

 

DATE DE CONTACT PAROHIE

[HRAM] „Aşezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului“ – Constanţa;

[ADRESA] Str. Merişor, nr. 13, Constanţa;

[OFICIU PAROHIAL] Nu are telefon şi nici site oficial.