IPS Teodosie: „Să nu ne izolăm sufletește! Respectăm regulile, iubind pe semenii noștri”

În contextul epidemiei de coronavirus, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îndeamnă credincioșii la apropiere sufletească de Dumnezeu și de aproapele, la alungarea fricii și la respectarea măsurilor decise de autorități.
Ideile principale ale mesajului:
☦ Această boală contagioasă este o bătaie a lui Dumnezeu, așa cum spune rugăciunea, pentru păcatele noastre. Trebuie să căutăm înăuntru nostru și să găsim resursele ca să îi aducem căința și mulțumirea noastră. Chiar dacă ne-a dat acestor bătăi, ne rugăm să nu ne dea morții ci să ne lase vreme de căință
☦ Mulți oameni se împuținează, prin frică, sufletește, văzând aceste reguli grele de prudență și izolare. Să nu ne izolăm sufletește!
☦ Acum, când este necaz și frică de boală și de moarte, să fim mai aproape de Dumnezeu.
☦ Continuăm să slujim Sf. Liturghie cu restricțiile necesare. Le vom respecta pentru că trebuie să iubim pe semenii noștri.
☦ Să ne aducem aminte de cei ce sunt singuri, să comunicăm măcar prin telefon, să-i încurajăm, să nu-i uităm.
☦ Să ne ajutăm unii pe alții!
☦ Să ne întărim credința, care este vindecătoare. Prin credință, rugăciune (acolo unde suntem) și dragoste de Dumnezeu și de aproapele, vom dobândi de la Dumnezeu alungarea bolii și a suferinței.
☦ Să nu fim peste măsură de fricoși! Să ne stăpânească frica de Dumnezeu! Să cerem lui Dumnezeu să ne mai îngăduie, să ne ierte, să ne ajute.
☦ Să nu ne depărtăm decât fizic unii față de alții. Niciodată să nu de depărtăm de Dumnezeu, de Maica Domnului, de Cruce și de sfinții lui Dumnezeu, ci să ne apropiem prin rugăciune, prin grijă, prin compătimire și prin dragoste.
☦ Doamne ajută să trecem și peste aceste vremuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *