Mănăstirea Sf. Ioan Rusu

ISTORICUL MĂNĂSTIRII  Palazu Mic este un sat în partea de est a județului Constanța. Aparține administrativ de comuna Mihail Kogălniceanu. La recensământul din 2002 avea o populație de 339 locuitori. Exploatare de calcar. Schitul Sfantului Ioan Rusul este aplasat la 1.5 km de satul Palazul Mic.

ISTORICUL BISERICII MĂNĂSTIRII Mănăstirea a luat ființă din dorința unor credincioși de a ridica o mănăstire în cinstea Sfântului Mc. Ioan Rusul. Piatra de temelie a fost așezată în data de 16 iulie din dragostea și bunăvoința I.P.S Teodosie al Tomisului, iar ca și ctitori principali amintim: Cristinel Dragomir – Președintele Consiliului Județean Constanța, Stroe Cristian și Cecilia; Pandichi Dumitru și Cornelia; Matei Ana și Luminița și alti binefăcători și miluitori.   Biserica mare ce va purta Hramul Sfântul Ioan Rusul urmează  să fie construită în stil moldovenesc, cu dimensiunile de 25 m lungime și 12 lățime și va fi construita din cărămidă.  Biserica mică care se va construi și slujii în ea este o bisericuță de 10 m lungime/ 5 m lățime, din lemn, și are Hramul Tuturot Sfinților Români.  Altarul de vara este situat în partea de N al mănăstirii, construcție din lemn, are forma hexagonala și poartă hramul Sfintei Matrona din Mosova. [ŞIRUL STAREŢILOR] Protosinghel Ghelasie Abrudan.

CIMITIRUL. Cimitirul urmează să fie prevăzut în incinta mănăstirii.

Ca activitati Culturale și Filantropice, cate o seară pe săptămână se fac întâlniri cu tinerii, legate de starea lor duhovnicească, a patimilor în general, și îndreptarea vieții. Intenționăm ca pe viitor activitățile Filantropice și Culturale să se dezvolte. Se fac Liturghii zilce dupa caz iar în fiecare zi de vineri se săvârșește Taina Sfantului Maslu.

DATE DE CONTACT MĂNĂSTIRE. [HRAM] „Sfântul Ioan Rusu”; [ADRESA] Sat Palazu Mic,  com. Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *