Parohia Culmea

A. ISTORICUL COMUNITĂȚII PAROHIALE. [TOPONIME, PREZENTAREA GENERALĂ A LOCALITĂȚII D.P.D.V GEOGRAFIC, ISTORICO-GEOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL ECONOMIC] Satul a fost refăcut în urma fostului I.A.S. Nazarcea, care s-a desființat datorită privatizării societății. În anul 2000 au fost cumpărate primele locuințe de serviciu, în care locuiau deja familii. În anul 2010, denumirea localității s-a schimbat, în unanimitate, în Culmea cartier Nord. În acest sat locuiesc cu aproximație circa 70 de familii, majoritatea proveniți din zona Moldovei, de credință creștin ortodoxă, parohia având doar o femeie penticostală.

B. ISTORICUL BISERICII PAROHIALE. [ISTORIA ZIDIRII EI] Lăcașul de cult a fost construit în anul 2012, la cererea și dorința creștinilor din acest sat. Biserica cu hramul Sf. Treime și Sfinții Împărați Constantin și Mama sa Elena, este așezată la 7 km de orașul Ovidiu, în centrul satului Culmea cartier Nord. Biserica, având o suprafață de 43 m2, este construită din cărămidă și nu este pictată. Catapeteasma este realizată în stil brâncovenesc din lemn de fag și icoane pictate. Este un lăcaș de cult modest care își așteaptă binecredincioșii. [ȘIRUL PREOTILOR] …….

C. CIMITIRUL. Parohia nu deține cimitir.
D. ACTIVITAȚI CULTURALE ȘI FILANTROPICE ÎN TRECUT. [ACTIVITATE CULTURALA, ACTIVITATE FILANTROPICA] Nu este cazul.
E. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI. [ACTIVITAȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE ș.a.] Nu este cazul.
F. DATE DE CONTACT PAROHIE. [HRAM] „Sf. Treime și Sfinții Împărați Constantin și Mama sa Elena”, [ADRESA] sat Culmea, județul Constanța, [OFICIU PAROHIAL] Nu are telefon și site oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *