Parohia „Sfânta Muceniţă Filofteia ” Constanţa

B.ISTORICUL BISERICII PAROHIALE.[ISTORIA ZIDIRII EI] Parohia este situată în micuţul cartier Km.4 din Constanţa. Biserica fiind singura din cartier, ea se află lângă fostul pod de tramvaie dintre Billa şi Doraly. Parohia a fost înfiinţată în anul 2010 la cererea credincioşilor, slujbele religioase se oficiază într-un paraclis, care a fost construit în 3 săptămâni sub atenta îngrijire a Pr. Paroh Vasile Ioan Tivadar,şi a fost sfinţit pe data de 11 decembrie 2010 de către IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.Pe data de 5 mai 2013 a fost sfinţită piatra de temelie a viitoarei biserici parohiale, care se va construi din lemn în stil maramureşan.Prin bunăvoinţa IPS Calinic Arhiepiscopul Argeşului am primit un veşmânt care a acoperit Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, astfel că pe data de 16 mai 2014 Cinstitul Odor a fost adus în biserica noastră, de către IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului şi a fost aşezat la loc de cinste.[ŞIRUL PREOŢILOR]Paroh Pr. Iconom stavrofor Vasile Ioan Tivadar; Pr. Sihleanu Gabriel; Pr. Sandu Gabriel; Pr. Rotaru Aurel
C. ACTIVITATI CULTURALE ȘI FILANTROPICE ÎN TRECUT.[ACTIVITATE CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ].Începând din luna februarie 2015 parohia noastră a editat o foaie lunară numită BULETIN PAROHIAL având conţinut duhovnicesc, teologic şi literar la care au contribuit tineri studenţi şi profesori.
D. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI[ACTIVITĂȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE S.A.].Actualmente se întreprind activităţi de ajutorare a celor mai nevoiaşi. Periodic se fac cateheze cu tineretul, în special în zilele de vineri, după slujba Sfântului Maslu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *