Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 20-25 iulie

Joi, 20 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul și slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul

  • de la ora 7.00, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ilie”, din apropierea localității Istria, urmată de slujba de parastas pentru părintele Ioil, fostul stareț al mănăstirii;
  • de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
  • de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Vineri, 21 iulie,

  • de la ora 6.45, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;
  • de la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica de lemn „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ilie” din orașul Cernavodă.

 

Sâmbătă, 22 iulie,

  • de la ora 7.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” din apropierea localității Cobadin;
  • de la ora 21.45, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Duminică, 23 iulie, de la ora 8.00, va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de sfințire a bisericii „Mihail și Gavriil” din comuna Poiana Stampei, județul Suceava, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanul, Episcopul Basarabiei de Sud, cu preoți și cu diaconi.

 

Luni, 24 iulie, de la ora 6.45, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Marți, 25 iulie, de la ora 7.00, va oficia slujba de sfințire a bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Pădureni, județul Constanța, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *