Precizări ale avocatului Cuculis, avocatul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe marginea înregistrările apărute în presă

PRECIZĂRI

În legătură cu înregistrările apărute în spaţiul public în care, în aparenţă, ar exista un dialog între fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului şi o altă persoană necunoscută, Înaltpreasfinţitul Teodosie face următoarea precizare:

Nu există şi nu a existat niciodată o relaţie de colaborare instituțională între Înaltpreasfinţitul Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public. Fără a face publice date care pot influența ancheta internă în desfășurare, putem afirma totuși că, fără știrea conducerii Arhiepiscopiei Tomisului, interlocutoarea fostului purtător de cuvânt din înregistrările apărute în spațiul public, a exercitat, cel mai probabil din inițiativă proprie, o formă de voluntariat, ajutând, ocazional, la Radio Dobrogea pe probleme tehnice de IT şi promovarea activităţilor Arhiepiscopiei.

De asemenea, apreciem că, având în vedere că serviciile acesteia nu au mai fost solicitate, s-a încercat o decredibilizare a Înaltpreasfinţitului Teodosie şi a Arhiepiscopiei prin prezentarea unor înregistrări trunchiate şi posibil şi modificate, activitate generată în scop de răzbunare pentru faptul ca nu i-au mai fost solicitate serviciile.

Facem această precizare bazându-ne pe faptul că înregistrările trunchiate au fost făcute după întreruperea relaţiilor dintre fostul purtător de cuvânt și colaboratoarea sa.

În legătură cu numele doamnei Consul Aneta Badiu, se cunoaşte faptul că Arhiepiscopia Tomisului organizează periodic călătorii ecumenice în Israel. Înaltpreasfinţitul Teodosie, personal, cât şi pelerinii aflaţi în Ţara Sfântă, în decursul timpului, au fost primiţi ocazional şi de către reprezentanţi ai  României în Israel, relaţiile create fiind exclusiv protocolare.

Astfel, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu intervenirea altor persoane în desfăşurarea normală a chestiunilor administrative din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acestea sunt respinse categoric de către Înaltpreasfinţitul Teodosie.

Buna organizare a Arhiepiscopiei Tomisului este prerogativa directă a Înaltpreafinţitului Teodosie şi toate deciziile administrative sunt luate după analizarea personală şi concretă a acestora.

Av. Cuculis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *