ITO-2023 continuă

Ieri a continuat Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox (ITO), desfășurată în orașul de pe malul Begăi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și cu aprobarea Sfântului Sinod.

Pus sub semnul cuvintelor Mântuitorului Hristos, „Voi sunteți prietenii Mei” (Ioan 15, 14), tema centrală a evenimentului este prietenia omului cu Dumnezeu ca esență a prieteniei între oameni și între popoare.

În cea de-a doua zi a ITO – 2023, membrii delegației Arhiepiscopiei Tomisului, formată din tineri implicați în diverse proiecte de voluntariat și acțiuni culturale și catehetice, au dus mesajul ierarhului nostru la Timișoara. Ei au legat noi prietenii cu tineri din țară și din străinătate, și-au revăzut cu drag prietenii din alte eparhii.

Programul evenimentului i-a ajutat să-și hrănească atât sufletul (prin rugăciune, participarea la slujba Privegherii și a Sfintei Liturghii), cât și mintea, prin prelegerile pe teme istorice, liturgice, de morală creștină, susținute de către reprezentanți de marcă ai culturii și ai teologiei românești.

Din program nu au lipsit nici momentele artistice (susținut de către Protopsalt – Arhimandritul Nikodimos Kabarnos; expoziție de icoane pe sticlă, sculptură și costume tradiționale românești).

Evenimentul se va încheia mâine, 3 septembrie, cu participarea la Sfânta Liturghie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *