Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 10 –  12 februarie 2024

Sâmbătă, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie

  • de la ora 7.30, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța îi vor întâmpina pe IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene, Grecia, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și pe PS Macarie de Glavinitsa, Episcop vicar al Mitropoliei de Ruse, Bulgaria, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserica „Sf. Haralambie”, unde ierarhii, împreună cu preoții și diaconii, vor oficia Sfânta Liturghie. Începând de astăzi, 9 februarie, ora 17.00, până duminică, 11 februarie, ora 18.00, credincioșii vor putea cinsti icoana Maica Domnului ,,Înjunghiata”, ce va fi adusă de la mănăstirea Piatra Tăieturii, din județul Suceava;
  • de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Duminică, 11 februarie, de la ora 8.15, împreună cu IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene (Grecia), și delegația care îl însoțește, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Luni, 12 februarie, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *