În Biserica Ortodoxă, martie sau Mărțișor este numită „Luna pentru Viață” deoarece se prăznuiește Buna Vestire, considerată sărbătoarea femeii și a mamei creștine. Se știe că darul vieții este darul veșniciei, iar venirea pe lume a unui copil este cea mai mare binecuvântare revărsată de către Bunul Dumnezeu asupra familiei.
În această lună, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Social-Misionar, organizează diverse acțiuni pentru promovarea și susținerea vieții și combaterea avortului.
Astfel, de Ziua Femeii, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a oferit daruri și flori tuturor mamelor internate în secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean „Sfântul Apostol Andrei” din Constanța.
O altă activitate a fost reprezentată de campanie de donare de sânge, prin care preoții și credincioșii și-au ajutat semenii care au nevoie de transfuzii.
Cel mai amplu eveniment al lunii va fi „Marșul pentru Viață” (30 martie). Aflat la a XIV-a ediție, evenimentul pro-viață este organizat, în România, încă din anul 2008. Începând cu 2013, „Marșul pentru viață” a avut o temă inspirată din realitatea anului respectiv. Subiectul ediției curente, „Construim împreună pentru viață”, a plecat de la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan. Alexandra Ivanov a fost printre organizatorii „Marșului pentru viață” în localitatea ei, a sprijinit tinere în criză de sarcină și a fost o inimă a faptelor bune. Această ediție îi este dedicată ei și copilului nenăscut pe care l-a pierdut.
La Constanța, acțiunea este organizată sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 13.00, de către Arhiepiscopia Tomisului, cu sprijinul asociațiilor afiliate la Mișcarea Provita din România – Constanța.
La ora 13.00, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va citi o rugăciune de binecuvântare, apoi vor fi rostite discursuri, iar la ora 14.00 se va pleca pe următorul traseu: Piața Ovidiu – Biserica Greacă – str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Biserica „Sf. Îngeri” – Spitalul Județean și retur- b-dul Tomis – Poșta Mare – Catedrala arhiepiscopală.