Programul liturgic al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 20-24 iunie 2024

Joi, 20 iunie,

  • de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța;
  • de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook Centrul Eparhial Tomis, Radio Dobrogea, precum și pe canalele de Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
  • de la ora 21.35, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

 

Vineri, 21 iunie, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

 

Sâmbătă, 22 iunie, Moșii de Vară,

– de la ora 7.00, va săvârși Sfânta Liturghie și slujba de pomenire de obște a celor adormiți la biserica „Sfânta Treime” din localitatea Culmea Nord (zona Nazarcea);

– de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Duminică, 23 iunie,

  • de la ora 9.00, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica românească Sfânta Treime” din capitala Bulgariei, Sofia, dar și slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare;
  • de la ora17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Constanța (zona Brotăcei).

 

Luni, 24 iunie, Biserica Ortodoxă cinstește Sfânta Treime, Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul (Sânzienele sau Drăgaica), Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava și, anul acesta, începutul postului Sfinților Apostoli.

De la ora 8.30, IPS Teodosie va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu prilejul hramului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *