Programul liturgic al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 10 – 15 iulie 2024

Miercuri, 10 iulie,

  • de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Constanța;
  • de la ora 14.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com.
  • de la ora 18.00, va participa la lucrările Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ce se vor desfășura la Palatul Patriarhal (București);
  • de la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Joi, 11 iulie,

  • de la ora 10.00, va participa la lucrările Sfântului Sinod, ce se vor desfășura la Palatul Patriarhiei Române (București);
  • vineri, 12 iulie, în calendarul bisericesc este consemnată Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” de la Muntele Athos. Cu acest prilej, joi, de la ora 21.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la schitul „Prodromița”, urmat de Sfânta Liturghie de hram.

Așezământul monahal se află în partea de vest a localității Hârșova, pe malul Dunării.

 

Vineri, 12 iulie, de la ora 9.00, va participa la lucrările Sfântului Sinod, ce se vor desfășura la Palatul Patriarhiei.

 

Sâmbătă, 13 iulie, se împlinesc 250 de ani de la Aducerea moaştelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la Bucureşti (13 iulie 1774 – 13 iulie 2024)

  • de la ora 9.30, va face parte din soborul de arhierei din Sfântul Sinod care va oficia Sfânta Liturghie sub protia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în altarul exterior al Catedralei Patriarhale;
  • de la ora 21.30, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Duminică, 14 iulie, de la ora 9.00, va participa la Sfânta Liturghie oficiată în cinstea Sfinților de la Durostorum, la Catedrala mitropolitană din Silistra (Bulgaria).

 

Luni, 15 iulie, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *