Istoricul preoților militari în Constanța, în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, de după ’90, începe în anul 1996, când la Corpul 9 Armată Mărășești a fost încadrat preotul Emil Munteanu (cu funcția de Locțiitor al Comandantului pentru Culte, cu gradul de Locotenent-Colonel).
Preotul Emil Munteanu a desfășurat în rândul militarilor o activitate frumoasă, care a fost încununată de ridicarea unui locaș de cult în cadrul cazărmii Corpului 9 de Armată Mărășești. Lucrările bisericii au fost începute în 1996 la data de 1 August din inițiativa Generalului de Brigadă Constantin Zeca, comandantul Corpului 9 de Armată Mărășești, aceasta primind hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. La data de 22 Februarie 1999 a avut loc sfințirea bisericii de către I.P.S. Lucian Florea cu prilejul aniversării a 120 de ani de la înființarea Diviziei 9 Infanterie.
Lucrările de construcție au fost realizate în exclusivitate de personal militar și civil aparținând Corpului 9 de Armată Mărășești sub comanda Lt. Col. Angelescu Barbu și a Cpt. Gigi Badea, iar ca finanțatori fiind menționate familiile Bubulici Ioan din Constanța și Filip Dej din Călărași precum și toate cadrele și angajații din cadrul Corpului 9 Armată Mărășești.
Pictura bisericii a fost realizată de soldații Adrian Răceanu și Gabriel Matei. Toate lucrările amintite au fost făcute sub coordonarea primului preot militar, Emil Munteanu.
El a mai activat ca preot militar până în 2002, când,pe fondul restrângerii de personal, a fost trecut în rezervă, în prezent fiind preot slujitor la Parohia Nașterea Maicii Domnului din orașul Constanța.
Odată cu desființarea Corpului 9 de Armată Mărășești, în anul 2005, pentru ca biserica sănu rămână fără o utilitate directă, aici a fost înființată Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena 3.
În anul 2013, sub parohiatul preotului Ciprian Vasile Rus, a fost oficiată Slujba de Sfințirea cea Mare de către I.P.S. Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului.
Istoria unității militare din cazarma din cartierul km. 4-5 din Constanța reîncepe în anul 2009, când aici este înființată Brigada 9 Mecanizată Mărășești, însă fără să fie înființat și postul de preot militar. Acest lucru s-a întâmplat abia în 2013, când la data de 15 Noiembrie a fost ocupat de actualul preot militar Bogdan- Tudor Gavrilă.