Parohia Constanța ,,Așezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului”

A. STORICUL COMUNITĂŢII PAROHIALE. [TOPONIMIE, PREZENTAREA GENERALĂ A LOCALITĂȚII D.P.D.V.GEOGRAFIC, ISTORICO – DEMOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL, ECONOMIC] Parohia este nou înființată și este situată pe str. Merișor nr. 13 – Constanța, într-un cartier de case.

B. ISTORICUL BISERICII PAROHIALE. [ISTORIA ZIDIRII EI] Înființarea parohiei a avut loc în anul 2010,

primind hramul ,,Așezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului”. Clădirea este construită din schelet metalic, îmbrăcată cu lemn, tencuială cu material acrilic, pe o suprafață de 150m.p., cuprinzând magazine, pangar și veșmântar. Terenul noului locaș de cult a fost donat de către d-na Humaș Silvia, în amintirea părinților săi, Humaș Nicolae și Humaș Maria. [PICTURA] Pereții bisericii au fost îmbrăcați cu icoane imprimate pe material flexibil (copertină). În anul 2013, luna iulie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit sfințirea mică a acestui locaș de cult. [OBIECTE VECHI DE CULT, CĂRŢI VECHI] Nu este cazul. [ŞIRUL PREOŢILOR] De la înființare și până în prezent, la parohie au slujit preoții: Pr. Berechet Valentin, Pr. Olar Gheorghiță, Pr. paroh Iconom Stavrofor Ilie Vasile și Pr. Răduț Magadan.

C. CIMITIRUL. Parohia nu deține cimitir parohial.
D. ACTIVITATI CULTURALE ȘI FILANTROPICE ÎN TRECUT. [ACTIVITATE CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ] În perioada marilor sărbători, de Paște și Crăciun, parohia organizează activități filantropice și culturale, potrivite fiecărei perioade.
E. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI [ACTIVITĂȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE S.A.] Periodic se fac cateheze cu tineretul, în special în zilele de vineri, după slujba Sf. Maslu.
F. DATE DE CONTACT PAROHIE. [HRAM] ,,Așezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului” – Constanța; [ADRESA] Str. Merișor nr. 13 – Constanța; [OFICIU PAROHIAL] Nu are telefon și site oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *