Conferință de presă cu lansare de carte

Luni, 29 mai 2023, de la ora 12.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vă invită în sala Magna a Palatului Arhiepiscopal (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), unde va avea loc o conferință de presă și conferințele „Collectio canonum Dionysio-Hadriana”, „Primul Sinod de la Niceea din anul 325” și „Mitropolitul Marcus al Tomisului”, susținute de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
În cadrul evenimentului vor fi lansate 30 de lucrări, în 72 de volume. Toate cărțile sunt din „Collectio canonum Dionysio-Hadriana”, cuprind canoanele primului Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, și în manuscrise este menționat numele Mitropolitului Marcus al Tomisului; manuscrisele datează din anii 550, 801, 875, 890.
Numele lui Dionysius Exiguus apare scris în aur. Manuscrisele se află în vechile capitale ale imperiilor (Imperiul Merovingian, Imperiul Carolingian), în Vatican. Un manuscris este executat în scriptoriul de la Fulda.
Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *