Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 16 – 21 iunie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vineri, 16 iunie, de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Sihăstria Putnei, județul Suceava, împreună cu PS Damaschin, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și cu Arhimandritul Efrem Vatopedinul, starețul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos.
 
Sâmbătă, 17 iunie, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța:
– de la ora 7.30, va săvârși Sfânta Liturghie;
– de la ora 21.45, va oficia Acatistul Învierii Domnului.
 
Duminică, 18 iunie, Biserica Ortodoxă Română se va afla în Duminica a doua după Rusalii, numită „a Sfinților Români”
– de la ora 6.45, ierarhul nostru va oficia o slujbă de pomenire la Monumentul Memorial Poarta Albă, pentru deținuții politic, apoi va merge în procesiune spre mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu, unde va săvârși Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, mănăstirea Poarta Albă – Galeșu își va cinsti ocrotitorii, pe Sfinții Români;
– de la ora 23.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Luni, 19 iunie, se va deplasa la Cluj, la o întâlnire literară prilejuită de o dezbatere pe marginea volumului „Biblia în versuri” a scriitorului Ioan Ciorca.
Marți, 20 iunie, de la ora 7.00, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului și Întâmpinarea Domnului” din apropierea orașului Năvodari.
Miercuri, 21 iunie, de la ora 7.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *