Ateliere creştin-ortodoxe, de dezvoltare personală, pentru copii

Se împlinesc patru ani de când, la parohia „Buna Vestire” din Constanța sunt organizate, săptămânal, ateliere de dezvoltare personală pentru copiii cu vârsta între 5 şi 12 ani.

Prin aceste activități este sădită sămânța Evangheliei în sufletul celor mici, prin metode educativ-distractive. Totodată, formatorii conduc activitățile astfel încât acestea să contribuie și la dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.

Zilele trecute s-a încheiat o serie de ateliere în care călăuză au fost opt sfinți români, a căror viață a fost descoperită cu mare interes de către micuții creștini. Despre modul în care s-a desfășurat fiecare activitate, părintele Dănuţ-Marius Bertea, precizează: „Formatorii au selectat informaţii din viaţa sfinţilor, pe care le-au prezentat copiilor, subliniind mereu virtuţile acestora, credinţa, nevoinţa, postul, rugăciunea şi tot ceea ce reprezintă un model creştin. Au fost lipite şi icoanele sfinţilor pe harta României, astfel încât să îi putem repera şi după zonă.

O activitate prezentă la toate atelierele a fost realizarea unui steag, cu icoana sfântului sau a

sfintei, dar personalizat de către copii. Aceştia au scris pe steag ce i-a impresionat cel mai mult din viaţa sfinţilor, precum şi ce cadou i-ar oferi. Răspunsurile au venit din inocenţa copiilor, care au spus că ar dărui o Biblie, o Cruce, carte de rugăciuni, chiar şi îmbrăţişări, de foarte multe ori. La final, au realizat şi un suport inedit, din pahare, decorate de ei, pentru a lua acasă toate steagurile, ca amintire.

La fiecare atelier, au fost create special jocuri bazate pe o trăsătură deosebită a fiecărui Sfânt, o anumită minune sau eveniment important, astfel încât cei mici să îi reţină mai bine. Jocurile au fost fie de mişcare, fie de creaţie, de lucru în echipă, de încredere, de răbdare şi chiar de dibăcie.”

După finalizarea acestui proiect, acum, la parohia „Buna Vestire”, se desfășoară un atelier de pictură. Pe data de 13 august, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți icoanele realizate de către copii și va oficia slujba Paraclisul Maicii Domnului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *