ATOM Constanța organizează ateliere de vară la sate

Iată că se poate și așa! Cum? Există și tineri frumoși care își pun ceea ce au mai scump, timpul, în slujba semenilor. O parte dintre ei sunt reuniți în Asociația Tinerilor Ortodocși Misionari din Constanța (A.T.O.M. Constanța) și desfășoară numeroase acțiuni minunate. Dacă pentru unii vacanța de vară înseamnă nopți pierdute și dimineți dormite, acești tineri se trezesc în zori și bat zeci de kilometri ca să se întâlnească cu alți copii și adolescenți pe care să îi aducă, prin entuziasmul și credința lor, la Hristos.

Ultima acțiune s-a derulat în zilele de 11 și 12 august, în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Răzoarele, iar astăzi, 13 august, și mâine, 14 august, membrii asociației poposesc în satul Dobromir.

Activitatea face parte din caravana cu ateliere de vară pentru tinerii de la sate. De dimineață până seara, rugăciunea este împletită cu jocuri de cunoaștere, ateliere de dezvoltare, de jocuri, de muzică, energizer, film și cateheză.

Voioșia, bucuria de a fi împreună pentru a se cunoaște și pentru a lega noi prietenii, dorința de a afla lucruri noi și de a trăi experiențe inedite se poate citi în ochii adolescenților și a acestor tineri minunați.

Cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Asociația Tinerilor Ortodocși Misionari din Constanța se află sub oblăduirea Capelei Tinerilor „Sfânta Maria Egipteanca și Buna Vestire”, din Mamaia, și desfășoară activități din primăvara anului 2022. Tinerii urmăresc să creeze în interiorul grupului un mediu cât mai sănătos pentru trup și suflet în care să integreze tineri cărora le lipsesc idealurile. Practic, reprezintă o alternativă pozitivă la anturajul, uneori nefast, din fața blocului.

La început, au organizat cateheze de Duminică, apoi școli de vară, tabere tematice, au organizat evenimente (Ziua Copilului, Proviata, Ziua lui Eminescu, Ziua Imnului, Ziua Națională a României). Mai mult, reprezentanți ai asociației participă la evenimentele tinerilor ortodocși din întreaga țară și la principalele evenimente ale bisericii „Sfânta Maria Egipteanca și Buna Vestire”: hram, reuniuni, concerte, acțiuni caritabile, ateliere educative, procesiuni etc.

Sursă foto: Facebook ATOM Constanța

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *