Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 28 august – 1 septembrie 2023

Cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, luni, 28 august, de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Brodina de Sus, județul Suceava, unde credincioșii ucrainieni de rit vechi prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului.

 

Marți, 29 august, Biserica Ortodoxă cinstește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (zi de post). Cu acest prilej, de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Lipnița, județul Constanța.

 

Miercuri, 30 august,

  • de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie și slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire arhiepiscop Lucian Florea la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța.

Arhiepiscopul Lucian Florea s-a născut la data de 3 aprilie 1922, în comuna Stremţ, judeţul Alba. A fost ales Arhiepiscop al Tomisului de către Colegiul Electoral Bisericesc pe 27 septembrie 1990, după ce, inițial, a ocupat funcția de arhiereu vicar, cu titulatura Tomitanul. A fost pensionat pe caz de boală în anul 2000 și s-a mutat la Domnul pe 30 august 2004. Trupul său este înhumat în Catedrala arhiepiscopală, în partea stângă a pronaosului;

  • de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Așezarea în racla a Brâului Maicii Domnului” din Constanța (str. Merișor, nr. 13, zona Trocadero – Coiciu), al cărei hram este joi, 31 august.

 

Joi, 31 august,

  • de la ora 6.45, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;
  • de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
  • de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Vineri, 1 septembrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul, ale cărui moaște se află la Catedrala arhiepiscopală, pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit sau cel Mic) și, totodată, marchează începutul anului bisericesc.

Cu acest prilej, de la ora 7.45, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii  „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul și Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou” din comuna Târgușor (Peștera Liliecilor), județul Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *