Început de an școlar la Seminarul Teologic din Constanța

În această dimineață, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte: Pr. Mihai Ovidiu Frățilă, protoiereu de Constanța I, și Pr. Mircea Cristian Pricop, consilier eparhial în cadrul sectorului Canonico-juridic al Arhiepiscopiei Tomisului.

La slujba de început de an școlar au participat profesorii și elevii Seminarului Teologic „Sf. Dionisie Exiguul” din Constanța, pe chipul cărora se putea citi emoția unui nou început, bucuria revederii colegilor și dorința de a învăța. După oficierea Te Deum-ului, ierarhul nostru a rostit rugăciuni de binecuvântare pentru începutul noului an școlar, iar părintele Gabriel Mitroi, directorul seminarului, a mulțumit Înaltpreasfințitului Teodosie pentru grija părintească.

IPS Teodosie a recompensat elevii sârguincioși prin diplome și cărți, la propunerea diriginților, pentru activitatea de anul trecut. Arhiepiscopia Tomisului oferă elevilor seminariști din afara municipiului Constanța cazare și masă gratuită.

IPS Teodosie a precizat că, „acest început noi îl cerem de la Dumnezeu să fie cu binecuvântare și nădăjduim că Dumnezeu își va face milă de noi toți, ne va inspira, ne va ajuta și elevii noștri vor merge pe calea cea dreaptă. Iată un nou început care sperăm să fie de mare folos atât pentru dascăli, cât și pentru elevi.

Să aveți parte de un an școlar cât mai luminos, cât mai rodnic, cu învățături care să vă hrănească sufletul și inima și să vă pregătească pentru viață.

Să facem începutul acesta hotărâți, să-l susținem cu multă osteneală în tot cursul anului școlar și la sfârșit să culegem roade.”

Foto: arhid. Iulian Fotea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *