Lansarea filmului „Unde ești, Adame?” la Constanța

Marți, 19 septembrie, de la ora 18.00, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (Bdul. Ferdinand, nr. 66, Constanța) este gazda unui eveniment organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu Radio Dobrogea, Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța (ASCOR), și Asociația Tinerilor Ortodocși Misionari din Constanța (ATOM), cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Este vorba despre difuzarea filmului „Unde ești, Adame?”, la care se adaugă un moment artistic susținut de către Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și o colectă caritabilă. Banii donați vor fi folosiți în două direcții: pe de-o parte, combaterea abandonului școlar, sprijinind copiii din mediile defavorizate, iar pe de altă parte pentru a ajuta o doamnă cu paralizie severă, urmare a unui accident suferit în tinerețe, cu tratament și cele necesare traiului de zi cu zi.
Filmul documentar de lungmetraj „Unde ești, Adame?” surprinde pe peliculă viața monahală a călugărilor de la Mănăstirea Dohiariu (una dintre marile lavre monahale ale Sfântului Munte Athos) și ultimele zile de viață ale egumenului Grigorie, starețul mănăstirii.
Este realizat în limba greacă, cu subtitrare în limba română.
Creația cinematografică a participat la festivaluri internaționale precum: FIF Tallinn, FIF Krakow, Window to Europe și a câștigat Grand Prix la festivalurile de film „Pokrov” (Rusia) și „Zaječar” (Serbia). Filmul este realizat de către Alexandru Zaporoschenko și Alexandru Pliska. Marele regizor Alexandru Pliska va fi prezent în sală și va prezenta creația cinematografică.
Prezentarea filmului poate fi văzută la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=c5wMh-7zCN8 .
Accesul în sala de cinema se va face începând cu ora 17:00, în limita celor 700 de locuri. Nu se fac rezervări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *