Așezămintele filantropice „Sfântul Mare Mucenic Mina”, o nouă provocare pentru parohia „Sf. Mina” din Parc Tăbăcărie Constanța.

Preoții bisericuței de lemn „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța sunt cunoscuți și recunoscuți pentru proiectele filantropice și misionare dezvoltate de-a lungul timpului: de la daruri oferite copiilor nevoiași, la campanii („Colete de hrană pentru 1000 de persoane vârstnice”, „Încalță un copil sărman”, „Hrănește o familie de Paști ” etc), concerte caritabile, școli de vară pentru copiii din parohie. Și acestea sunt doar câteva exemple.

Provocarea cea mare pentru pr. Paroh Claudiu Banu, inițiatorul și coordonatorul activităților, a fost Așezământul „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” pentru copii abandonați și mame aflate în dificultate, din Techirghiol. Construirea așezământului filantropic a durat 5 ani, din 2016 până în 2021, când, de praznicul Schimbării la Față a Domnului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, l-a sfințit. De atunci, viața a 76 de mame și copii aflați în dificultate s-a schimbat, aici au găsit liniștea și căldura unui cămin.

Acum, în prag de sărbători, pr. Claudiu Banu, paroh al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Parc Tăbăcărie, ne propune un alt proiect de anvergură, care se va derula cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Complexul Așezămintele filantropice „Sfântul Mare Mucenic Mina”. Acesta va cuprinde:

  1. Așezământul filantropic „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare”, dedicat mamelor și copiilor aflați în dificultate, existent;
  2. Așezământul filantropic „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, pentru persoane vârstnice, cu 75 de locuri dedicate întreținerii persoanelor vârstnice;
  3. O secție specială de 10 locuri dedicată persoanelor dependente de alcool și de stupefiante;
  4. Capelă de rugăciune și reculegere pentru toți rezidenții Complexului filantropic, capelă care va avea și un părculeț pentru promenadă și odihnă.

Preotul paroh Claudiu Banu face apel la cei care îi pot întinde o mână de ajutor să nu rămână indiferenți la suferința și neputința semenilor: „Invit pe această cale pe toată lumea, așa cum ați fost la primul proiect, și de data aceasta să fim uniți și să realizăm împreună edificarea acestui nou vis, cu siguranță realizabil.

Rog din suflet administratorii de societăți comerciale, deoarece este final de an, să sprijine prin sponsorizare din impozitul pe profit. Parohia noastră este în registrul unic ca eligibilă pentru a încasa sponsorizări.

Este o mare provocare, dar întotdeauna când vrei să faci un lucru bineplăcut lui Dumnezeu, folositor semenilor noștri și care rămâne după noi ca ctitorie, să îndrăznești și să ai determinare și niciodată să spui nu, oricât de greu este.

Vă invit în acest final de an, în cel mai amplu proiect filantropic, dedicat sprijinirii semenilor noștri, ca împreună să facem lucruri minunate și iubite de Dumnezeu.

Pentru persoane juridice solicitați contract de sponsorizare pe email:  parohiasfmmmina@yahoo.com

Donațiile se pot face în cont Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina RO31BRMA0140014102300000.

Preot paroh Banu Claudiu, inițiator și coordonator al proiectului: ☎0723999296”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *