Concert caritabil de Crăciun la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța

Duminică, 10 decembrie, de la ora 18.00, la parohia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Constanța (str. Ion Neculce, nr. 2G, Cartier Inel 2), va avea loc cea de-a IX-a ediție a Concertului caritabil de Crăciun. La eveniment va fi prezent și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Concertul va fi susţinut de către Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare”, dirijat de către Protopsalt Prof. Arhidiac. Marian Bostan, împreună cu invitații săi: Corul de tineret al bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Ovidiu (dirijor pr. prof. Gheorghe Tistu), Corul „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța (dirijori pr. Prof. Ioan Adrian Clinciu și Arhidiac. Prof. Marian Bostan), Daria-Nicoleta Peltea, invitat special – Maria Coman.
Donațiile obținute în timpul concertului caritabil vor fi folosite pentru ajutorarea lui Mateo Tirizică, de 6 ani, diagnosticat cu autism.
El este unul dintre cei trei copii ai familiei: Sofia, de 12 ani, și doi băieți gemeni, Luca și Mateo, de 6 ani. Pe la 1 an și jumătate, mama a observat la Mateo primele semne ale autismului și la doi ani și jumătate a venit diagnosticul nemilos: autism. Pe atunci părinții nu știau ce luptă îi așteaptă, dar Mateo a început terapiile: ABA, senzorial, înot, logopedie, terapia 3C. După 4 ani de terapie încă este un copil nonverbal, nu reușește să deblocheze verbalizarea și zona de receptiv, chiar dacă se lucrează cu el zilnic.
„Eforturile noastre financiare sunt de cele mai multe ori peste puterile noastre. Dorim, pe
viitor, să îi facem transplant de celule stem, terapia cu delfini, dar suntem descurajați de sumele enorme și atunci apar frustrările noastre, de părinți, te simți cu mâinile legate, descurajat când știi că mai ai în spate 2 copii care și ei au nevoi, un credit ipotecar, facturi”, precizează Nicoleta Tirizică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *