Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 22-25 ianuarie 2024

Luni, 22 ianuarie, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Marți, 23 ianuarie, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Miercuri, 24 ianuarie,

  • de la ora 6.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;
  • de la ora 10.00, în Piața Ovidiu, va participa la manifestările religioase și militare dedicate Zilei Unirii Principatelor. Prin sceneta „Moș Ion Roată și Unirea”, prin recitalul de poezie și prin momentele muzicale patriotice, Cercul teatral-artistic al Facultății de Teologie „Sfântul Apostol Andrei” (coordonat de către conf. univ. dr. Carmen Ciornea) și Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului (dirijată de către arhid. lect. univ. dr. Iulian Dumitru) vor aduce un omagiu patrioților români care au înfăptuit Unirea Principatelor.

Cercul teatral-artistic din cadrul Facultății de Teologie „Sfântul Apostol Andrei” Constanța reunește membri ai ASCOR Constanța, studenți din cadrul specializării Teologie Didactică și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” Constanța.

 

Joi, 25 ianuarie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Ierarh Bretanion, episcopul Tomisului

  • de la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului, Sfinții Nicolae și Bretanion” (situată în apropiere de localitatea constănțeană 23 August), care-și serbează unul dintre ocrotitori;
  • de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
  • de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *