Mănăstirea Deleni

ISTORICUL COMUNITĂȚII. Mănăstirea Deleni este construită pe unul dintre frumoasele dealuri de lângă comuna Deleni din județul Constanta, la o distanță de 700 de metri de drumul national DN3. Pe același drum național mai pot fi vizitate și alte două mănăstiri precum Peștera Sfântului Andreiși Mănăstirea Dervent.

ISTORICUL BISERICII. În anul 2003 la iniţiativa Pr. Casian Modoran, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, cu sprijinul d-nei Dan Anica primarul localității Deleni, s-au pus bazele Mănăstirii Deleni cu hramul Nașterea Maicii Domnului. Terenul în suprafață de 10 ha a fost cumpărat de Arhiepiscopia Tomisului  de la familia Boltiş.Piatra de temelie pentru noua mănăstire a fost pusă de Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Teodosie în data de 16 mai 2004. Timp de  4 ani a fost ridicată biserica de lemn în stil ștefanian de  meşteri din loc. Vicov, jud. Suceava.Biserica a fost târnosită la data de 07 sept. 2008. În anul 2014 s-a sfinţit pictura bisericii, realizată în tehnica al seco de către pictorul Buriaciuc Constantin din localitatea Vicov. În paralel s-a ridicat şi un corp de chili.

DATE DE CONTACT MĂNĂSTIRE. [HRAM] „Nașterea Maicii Domnului”;[ADRESA]comuna Deleni, județul Constanța, cod poștal 907110.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *