Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 3-7 iunie 2023

Sâmbătă, 3 iunie,

– de la ora 15.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Dimitrie” din localitatea Viroaga, județul Constanța;

– de la ora 21.40, va oficia Acatistul Sfinților Martiri de la Niculițel: Zotic, Atal, Camasie și Filip (4 iunie) și Acatistul Sfântului Duh la biserica „Sfinții Martiri de la Niculițel” din cartierul constănțean Faleză Nord.

 

Duminică, 4 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile

– cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la sfințirea bisericii românești „Sfânta Treime” din capitala Bulgariei, Sofia, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi delegat al PF Părinte Patriarh Daniel și va oficia Sfânta Liturghie, împreună cu PS Tihon, episcop de Tiveriapolski, Vicar Patriarhal, și Preacuviosul Arhimandrit Vasilie, protosinghel al Mitropoliei Sofia;

– de la ora 18.00, va oficia slujba Pavecerniței Mari și Litia la mănăstirea Văcăreștii Noi, din apropierea localității Lumina.

 

Luni, 5 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Sfânta Treime.
– de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie de hram la mănăstirea Văcăreștii Noi;
– de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu și va citi rugăciuni pentru ploaie, la schitul „Sfânta Treime” din Constanța. Schitul este situat la marginea municipiului Constanța, la ieșirea de pe șoseaua Industrială.

 

Marți, 6 iunie, de la ora 8.00, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Treime” din parcul Casei de Cultură, Constanța.

 

Miercuri, 7 iunie, de la ora 6.45, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *